På slutten av sommerferien hadde KFUK-KFUM speiderne fra Førre, Rolland og Haugesund sjøspeiderne kanoleir sammen. Totalt var vi 65 speidere og ledere. Turen gikk til Nidelva i Agder. Vi startet på Åmli og endte på Flaten stasjon og padlet rundt 2 mil i løpet av helgen.

Dagene startet med flaggheising, morgenbad og frokost før vi begynte dagens padleøkt. Lunsjen ble inntatt på Nidelvas mange sandstrender og med den deilig sommervarmen vi fikk med, temperaturer på opptil 25 grader, ble det bading underveis også.
Nidelva har blitt en favoritt hos mange av oss, det er stille og naturskjønne omgivelser, elven byr også på utfordringer i form av strøm og stryk der man får trent både muskler og teknikk.

Middag lages og nytes ute, hver patrulje får utdelt en rasjonering med mat som tilberedes på primus. 
En kveld satte speiderne garn og over 100 ørret, harr, sik og abbor ble laget på bål til middag den neste dagen. Et utsøkt måltid med skikkelig kortreist mat.

Når kvelden og roen senket seg etter leirbålet, sov speiderne og maskotten i selvlagde gapahuker.
 
En sporty prest fra Åmli kommune, Jarle Bryne, tok seg turen ut i kano og møtte opp for å gjennomføre gudstjeneste med nattverd ute i naturen. Det var en flott seremoni for oss og en ikke helt vanlig dag på jobb for Jarle.
En liten uke på leir gir mange små og store minner, utallige myggstikk, nye venner,  inntrykk som varer og gnist til å gjøre det igjen.

Forfattet av Tor Hjortland og Johannes Vea