Fredag 6. - 8. mai ble det endelig mulighet til å gjennomføre et fullverdig Vestlandsmesterskap i speiding igjen. På speiderspråk kalt VM. Som de siste gangen holdt vi oss på Herdla ytterst ute på Askøy. Arrangementet er det Norges speiderforbund i Hordaland krets som har hovedansvaret, men vi KFUK-KFUM-speiderne er også med og bidrar og deltar. Heldigvis ble været ganske så bra med både sol, lite regn og lite vind.

Rolland stilte med fem speidere i patrulje Iskløver, mens småspeiderpatruljen stilte med fem stykk på søndag. På fredag var vi var den første patruljen som ankom Herdla. Vi fikk den første leirplassen. Det viste seg å være et gunstig sted med tanke på vind. På forhånd ble det opplyst at vi fikk 10x10 meter med leirplass, men det viste seg å være feil. Det ble justert ned til ca en fjerdedel av dette. Patruljen hadde selv ansvar for å sette opp og rigge leirområdet; teltet tok det meste av plassen, men litt plass til kjøkkenavdeling ble det også.

Lørdag var selve konkurransedagen. I løpet av dagen ble det inspeksjon på leirområdet, så det var viktig å holde det ryddig og ha alt på stell. Førstehjelpsutsutstyr, brannbøtte og søppelsortering må være på plass. Oppgaver i løpet av dagen var

  • Praktisk 1 - Lage et handlenett ut av en t-skjorte. Husk å dekorer som beskrevet
  • Orientering - To speidere løp orientering mens resten av patruljen løste teorioppgaver
  • Praktisk 2 - Middag, etter eget ønske, etter tallerkenmodellen: Chili con Carne. Dessert: Pannekaker, bær og krem.

Samme dag ble løpet "Askøy på langs" med målgang på Herdla også arrangert. Men de så vi ikke så mye til utenom barneløpet som gikk rett forbi leiren.

På kvelden ble det leirbål.

søndag var det tid for postløype både for patruljen og småspeiderne. Patruljen skulle løse oppgaver innenfor

  • Pionering - knuter og surringer - bygge noe av grillpinner
  • Førstehjelp - hva gjør du på en trafikkulykkested
  • Søppelsortering
  • Legobygging - bygge en kopi av et annet bygg kun beskrevet muntlig av en annen i patruljen

Rolland stilte med fem småspeidere til postløypen. Det var fire poster, med blant annet oppgaver om dyr og dyrespor, forskjellige knuter de skulle lage, kims lek og samarbeidsoppgave der fire stykker sammen skulle holde hver sin del av et tau og bygge et tårn. Kjempekjekke oppgaver som det så ut til at alle likte veldig godt! Det var en spent gjeng som ventet på plasseringen sin under prisutdelingen. Det ble en fin femteplass på patruljen.