Rollandspeiderne reiste i sommer på landsleir til Lånke i Trøndelag. Reisen til leiren gikk med buss, og tok hele fredagen. Med flinke sjåfører og mange gode pauser var det god stemning i bussen.

Lørdag var det leirbygging hele dagen før vi avsluttet med åpning og felles leirbål for hele leiren. Det var over 4000 deltakere med stort og smått. Søndag startet med vennskapsgudstjeneste, og så var det Science Day: Først Science Show, og deretter egne eksperimenterer i gruppene. 

Dag 3 var Matdag. Her var patruljene delt opp i grupper som gikk til forskjellige poster med tema gjenbruk, mat og miljø. Helge ble ekspert på å lage kaffegrut til såpe (skrubb), Anne Marie var leder i Verdensbanken og patruljen var rundt på fire poster om tema. Til middag laget vi vegetarburger og billeburgerbrød - snadder.

Tirsdag ble tilbrakt med Bymanøver i Stjørdal. 421 speidere mellom 13-16 år deltok på en postløype. Det syntes godt i bybildet. Og gjett hvem som vant «hele greia».... Iskløver fra Rolland (+ to Morvik speidere)!!! Taco til middag var topp!!! Vennskapsleirbål med Alversund, Morvik og 41.Bergen ble en fin avslutning på dagen. Vi var over 50 rundt leirbålet og hver gruppe bidro med underholdning. 

Onsdag dro patruljen på haik, dvs. de gikk på tur og sov ute underveis. Bortsett fra en i overkant mengde mygg, var haiken svært vellykket, og patruljen kom glad og fornøyd hjem.

Avslutningsleirbålet fredag var stemningsfullt og flott. Det har vært en utrolig fin leir; alle ha bidratt og tatt et tak der det trengtes, strålende vær hele uka og vi har fått mange nye venner. 

En helt super gjeng med ungdommer å reise på leir med!