Høstens tur gikk i år til Kvamshaug på Kvamskogen. Vandrerne og roverne reiste opp på fredagen og koste seg med Twister og taco. Oppdagerne kom oppover på lørdag formiddag. Etter å ha fordelt sengeplasser var det tid for å gå ut i et skikkelig høstvær. Det regnet i strie strømmer, og mange erfarte at det er lurt å ha godt med varme og vanntette klær. Mange ønsker seg nok regnvotter til jul!

Ute hadde vi poster med ulike tema. Kaste livline, pil og bue, ulike båltyper, informasjon om hva som må til for å lage ild samt eksperiment med stearinlys og glass og til slutt lage pagodebål. Det var ikke lett å få få ild i bålet på grunn av svært mye regn. Vi stod på og forsøkte med både never, bark og småkvister. Vi fikk fyr i ett av fire bål, og testet ut hvordan ulike materialtyper som nylon, bomull og ull, reagerte på nærkontakt med flammer. Vi var inndelt i grupper, og alle samarbeidet, hjalp hverandre og ga ikke opp. Roverne stod på og var gode forbilder for de små. Det var noen kjekke timer utendørs, men det var også veldig godt å komme inn og varme seg på varm og nykokt betasuppe.

Speidere kan mye og er svært kreative. Det være seg både utendørsaktiviteter og leirbålsamlingen om kvelden. Alle rommene underholdt med både leker, dans og rap. Noen likte å være i midtpunkt og andre koste seg mest som tilskuer. Det viktigste er at alle hadde en hyggelig leirbålopplevelse.

Siste dagen klarnet været opp, og vi fikk faktisk se noen få solstråler. De fleste padlet kano og rodde i båt på vannet like utenfor hytten. Mange padlet for første gang, og syntes det var kjempegøy. Noen syntes det var skummelt før de gikk oppi kanoen, men smilte fra øre til øre når de var kommet utpå vannet og så hvor fantastisk gøy det var å ro og padle. De som ikke ville være på vannet startet med å lage bål. Knivferdighetene ble øvd på, og vi laget en stor haug flis til bålet. Vi øvde på å bruke kniv, få fyr på bålet og ikke minst å samarbeide om en oppgave. Sammen fikk vi det til, og det ble fyr på bålet. Alle samlet seg rundt bålet og tok frem matpakkene og varm drikke.

Kanotur vid Kvamshaug

 

Temaet for helgen var fyr og flamme. Oppdagerne og stifinnerne tok bålmerket. Merket ble høytidelig delt ut til stolte speidere etter middagen. Det er alltid stas med nok et merke på speiderskjorten. Vi har både lært noe nytt og repetert det vi kunne fra før. Alle har utfordret seg selv. Noen sov hjemmefra for første gang, andre overvant frykten for kanopadling og noen syntes det var skummelt å opptre på leirbålet. Men alle prøvde, gjorde så godt vi kunne, støttet hverandre og hadde det veldig kjekt sammen.

Lunsj rundt bålet på Kvamshaug

 

Vi gleder oss allerede til neste tur med den kjekke speidergjengen!

Forfatter: Elin Bergstrøm