Høstens tur gikk også i år til Kvamshaug på Kvamskogen. Vandrerne og roverne reiste opp allerede på fredagen. Oppdagerne og Stifinnerne kom oppover på lørdag formiddag. I motsetning til i fjor ble det flott vær på denne turen. Dette utnyttet Stifinnerne til å ta kanomerket. Alle fikk prøve seg i å padle, svinge og å håndtere en kano med god hjelp av Rovere som veiledere.

Etter at Vandrere og Rovere overtok kanoene, ble det tid til frilek for de yngste speiderne. Pil og bue, sage og hogge greiner, tenne bål, sporløp om speiderkunnskap.

Speidere kan mye og er svært kreative. Det være seg både utendørsaktiviteter og leirbålsamlingen om kvelden. Alle rommene underholdt med leker, Bli med dansen dans ble danset. Noen likte å være i midtpunkt og andre koste seg mest som tilskuer. Det viktigste er at alle hadde en hyggelig leirbålopplevelse. De fire Roverne som hadde vært på verdenslandsleiren fortalte fra leiren.

Etter eg god natts søvn, med noen unntak, var vi klare for en ny dag med speiding. Etter frokost pakket vi oss ut av rommene. De yngste gikk en fin liten vandretur på rundt en kilometer. For noen var dette langt nok, mens andre kunne nok ha fortsatt lengre. Vi tente bål, spikket pinner, lagde popkorn på bål og slappet av og koste oss i fin været.

Vandrerne og Roverne koste seg med diverse kanoøvelser. Det ble ikke tid til å fullføre kanomerket, men det ble i alle fall påbegynt.