Klatrekveld i fjellveggen på Flaktveit for Oppdagere, Stifinnere, Vandrere og Rovere ble tatt godt i mot av speiderne. Så godt som alle tok utfordringen å rappelere ned de over 15 metrene med fjellvegg. Noen noen fikk også prøve seg i klatre veggen opp.

Overnattingsturen til Åreina i Hjortlandsdalen ble holdt 25. og 26. mai 2019. Vi dro en liten gjeng på ni Oppdagere, Stifinnere og Vandrere og noen ledere på den årlige turen. Det var meldt en del nedbør denne helgen og det ble det. Vi fikk virkelig prøvd ut regntøyet og humøret. Bål måtte vi ha for å holde varme og å lage mat. Skal si det fungerte bra å fyre med einer selv om det var vått. Våt bjørk fungerte dårlig. Sjokoladekake bakt på bål smakte herlig.

På lørdagen fikk Stifinnerne i oppdrag å lage bro over bekken ved hjelp av trestammer og surringer. Prosjektet ble ikke helt ferdig, men vi lærte at det må være trett mellom stokkene som vi skal gå på.

Det var ikke lett holde klær og sko tørre. Det ble ikke lettere av at bekken så lett renner opp i støvlene når vi leker i den eller vi tar et feilsteg. Å holde byttetøytet tørt lærte vi også var lurt; ikke  sleng det rundt inne i teltet.

Speiderne flyttet fort inn i teltet, lenge før leggetid, men kom ut igjen da det sluttet å regne på kvelden og holdt det gående lenge før det ble ordentelig ro. I mangle på å få sett finalen i MGP Junior holdt jentene egen konsert i sitt telt.

Etter litt lite søvn, våknet vi til greit vær på søndagen. Igjen fikk vi fyr på bålet og får litt varme til frokosten. Speidergudstjeneste hadde ut i det fri og utdeling av semestermerket før vi pakket leiren og gikk hjem.

Forfattet av Johannes