Seks stifinner rykket opp ble vandreraspiranter denne høsten. Vandrerne delte seg opp i to patruljer. Hver patrulje har egne patruljeførere som har hatt anvaret for å planlegge og gjennomføre patruljemøtene.

Da vi planla høstens opplegg for småpeiderne, kjent vi ikke til noen som skulle fortsette eller begynne. Det var knyttet stor spenning til hvor mange småspeidere som kom til å begynne. På første møte møtte det opp i underkant av ti nye og det kom til flere på de neste møtene. Vi har vært en stabil og engasjert gjeng småspeidere.

Øvelse i å tenne fyrstikker

Vi kan klara å sette sammen et stormkjøkken

 Vi spikker opptenningsfliser

Søndag 18. september holdt vi forsinket 30-årsjubileum. Først deltok vi i gudstjenesten med Åsane kirke etterfulgt av fest i Torgstuen. Festkommiteen vartet opp med stor marsipankake, hot dog, historisk tilbakeblikk med bilder og 50-leken med speiderspørsmål.
Guttespeidergruppen Rolland KFUM-speidere ble stiftet 1. oktober 1991. 8. januar 2007 slo vi oss sammen med jentespeiderne fra Storåsen KFUK. For å unngå forvirring med NSF sin gruppe med samme navn, beholdt vi navnet Rolland videre. De siste årene har vi samarbeidet med Flaktveit som nå er en sovende gruppe. I år har vi også hatt eg godt samarbeid med Morvikspeiderne.

Den årlig høsttur gikk til Fjon fjellkirke 23. -  25. september. Ingen av småspeiderene ble med. Det ble en tur kun for vandrere, en rover og to ledere. To av vandrerne jobbet seg gjennom roveropptagelse i løpet av helgen. Det ble gjennomført roveropptagelse for to vandrere. De fikk prøvd seg på nattmatøver, bading, smaksprøver, plassere riktig funfact på riktig person.

Vandrerne lagde tennbriketter og tok merkene Førstehjelp vinter og Vinterfriluftsliv. På lørdag kveld ble det leirbål.


Vi deltok på Bymanøveren lørdag 29. oktober. Været var flott og alle koste seg. Etter en kort gudstjeneste i Johanneskirken bar det ut i Bergens gater. Vi stilte med to småspeiderpatruljer og en vandrerpatrulje. Her er en kort oppsummering fra en av foreldrene som var med den en småspeiderpatruljen:

De trivdes veldig godt. Det var varierte og inspirerende oppgaver med akkurat passe gå-avstand mellom postene. 

  • Oppgaven der de skulle bygge båre førte til fine diskusjoner med påfølgende løsning. 
  • Oppfyring av stormkjøkken, og i etterkant spising av eget poppet poppkorn, var også en av høydepunktene. 
  • Knuter fant de alle sammen utfordrende. Det var vel i utgangspunktet bare båtmannsknop og halvstikk som ble løst. 
  • Quiz ble løst på strak arm 

Resultat ble en hederlig 13 og 21 plass av i alt 32 patruljer.

Vandrerne kom på den sure fjerdeplassen av i alt 49 patruljer. Det viktigste var visst at de slo Morvik. De fikk prøve seg i:

  • sammarbeid i kano
  • varme opp vann i en melkekartong på  bål stående en meter unna
  • livredning og førstehjelp
  • menneskerettigheter
  • astronomi
  • vandreposte med å ta bilder på forskjellige steder i byen

Året ble avsluttet med adventsmarked, julegrøtfest, lysmesse og speideroptagelse. 

Bruskassestabling på adventsmarkedet

Julegrøtfest