Noe av hovedoppgane på denne leiren var å fortsette våre forberdelsen til vår felles deltakelse på landsleiren til sommeren. Speidergruppene må bli bedre kjent med hverandre i tillegg til å øve på å bygge leir. Vi ankom lørdag formiddag, bygger opp leiren med spisebord med oppvaskbenk, rydde bålplassen og bygge den opp på nytt, og sette opp alle teltene. Etter en god middag med pasta og kjøttsaus var det tid for et skikkelig leirbål.

Ferdigkokt egg på pinne

Søndag 1. pinsedag, nok en flott dag. En av lederne grillet egg på bålet til frokost. Det fungerte ganske så bra. Mens noen absolutt mått gå til butikken i Knarvik for å kjøpe søte og forfriskede varer, satt andre å kuttet opp grønnsaker til middagen. To store kjeler med gørnnsaker og pølse putrer på bålet mens neste alle speiderne gikk opp på Håøytoppen. På toppen er det også bunkerser fra verdenskrigene. En liten godtepremie ble også utdelt til de som kom opp og fikk se den flott utsikten. 

En leder serverer pølse- og grønnsakssuppe til to speidere

Middagen falt i smak. Lite kan måle seg med mat man lager selv på bål.

Presenningflåte flyter med to speidere om bord

Etter middagen, er det tid for å bygge flåte av raier, bregner,presenning og tau. Det ble en god flåte mange fikk prøve ute på sjøen. Litt bading måtte også til. Noen hadde stor glede i å fisk fra kaja. Vi fikk besøk av nye speiderledere fra Alver speidergruppe.

Vaffeljern og stekepanne med pannekaker på bålet

Vandrerne hadde en kort haik denne natte. Noen sov under åpen himmel mens andre i hengekøye. De som ble igjen i leiren koste seg med pannekaker og vafler. En smak av fisken som ble fanget var det også mulig å få.

To makrellfileter ferdigstek i stekepannen

Mandag 2. pinsedag. Denne dagen ble det skikkelig varmt. Det var godt vi kunne sette opp litt skygge over spisebordet og under kapahuken. Etter hvert kom foreldrene på besøk og fikk oppleve litt av leirlivet før vi pakket den ned.