Bymanøver er en årlig speiderbegivenhet der patruljer fra både KFUK/KFUM og NSF konkurrerer i speiderferdigheter rundt omkring i store deler av Bergen sentrum. Rollandspeiderne deltok med fire patruljer.

Vi startet med speidergudstjeneste i Johanneskirken der det var prosesjon med det norske flagget, speidersanger og andakt med budskapet om at vi hver og en alltid er velkommen hos Gud uavhengig av vår fortid.

Etter gudstjenesten startet bymanøveren gikk vi gjennom bymanøverløypen bestående av seks poster der temaene for småspeideren var førstehjelp, logikk, sjøfart, knuter, speiderloven, fisker og dyr samt å kaste livline. Innimellom alle postene tok vi oss tid til å nyte medbrakt niste i solskinnet. Skiver, kakao, pølser på termos, tacorester og litt snacks ga ny energi til å stå på videre. Vi fikk til og med tid til dopause og en kaffikopp på sjøfartsmuseet.

I tillegg til postene skulle vi knipse bilder av patruljen med en måke, tresorter, blomster, fisk pyramide, en som ikke er speider, en annen patrulje og blomsterpaviljongen. Både kunnskap og godt samarbeid er viktig, da det blir gitt poeng for begge deler. Noen speidere deltok for første gang, og andre har deltatt i mange år. Det er flott å se at de blir flinkere og flinkere i både speiderkunnskap, inkludering, frimodighet og samarbeid.

Alle deltakere fikk bymanøvermerke ved løypens endestasjon ved speiderbutikken i Marken. Det er alltid stas å få enda et merke på speiderskjorten. Vi har vunnet nye erfaringer og ny kunnskap. Dette gir oss mestringsfølelse og samhold som vi kan ta vare på videre i speideråret.

I speiderløypen deltok 59 patruljer. Rolland Iskløver fikk den gode 4. plassen og Rolland Hjort fikk 12. plass.I småspeiderløypen deltok 34 patruljer. Rolland Flokk Gul fikk 10. plass og Roland Flokk Rød fikk 23. plass selv uten å rekke en av postene. En artig observasjon er at Rolland fikk beste KFUM/KFUK patrulje både i speiderløypen og småspeiderløypen.

Forfattet av Elin Bergstrøm og Johannes Vea

Vedlagt noen bilder Rolland Flokk Gul.