Speiderne i alle land engasjerer seg for en mer rettferdig verden.  I Norge skjer dette arbeidet gjennom KM-Global. Dette er KFUK-KFUM-speidernes og Norges KFUK-KFUMs internasjonale hjelpearbeid i mange land og er med på å hjelpe barn til en bedre fremtid (https://kfuk-kfum-global.no/metode/globalaksjonen). I år fokuserer Globalaksjonen spesielt på ungdoms rettigheter og medvirkning i Sør-Sudan, Tanzania og Palestina.

Speiderne stilte med egne utfylte sponsorskjema klare til å løpe. Her kunne sponsorene (foreldre og besteforeldre) betale et beløp per runde speideren løp eller et fast total beløp. Speiderne løp runder på vel 400 meter  så mange ganger de hadde lyst til (eller orket) i løpet av 30 minutter rundt "andedammen" i Rollandsparken. Her varierte det fra de som løp i full galopp til de som ruslet rundt, stoppet og pratet litt før de fortsatte. For hver runde fikk deltakrne en fyrstikk, så var det bare å telle opp etter løpet. Totalt 17 speidere supplert med et par ivrige foreldre deltok i løpet. Inkludert heiagjeng og en generøs arrangørstab var det mer enn dobbelt så mange til stede. 

Rekorden ble på totalt 17 runder og ble tatt av Mikkel. Til sammen ble det samlet inn over kr 17.000,-. I tillegg kommer det noen forsinkede gaver.

Vel i mål fikk alle saft å drikke og det ble trekning på startnummer. Det ble holdt en markering av at gruppeleder i 30 år, Anne Hanson, takker for seg. Arrangementet gikk knirkefritt, alle var fornøyde, både deltagere, arrangørstab og en stor heiagjeng med foreldre og søsken. Regnet kom heldigvis seinere på kvelden, men ganske så sterke vindkast måtte vi tåle.

Tekst Johannes Vea og Anne Marie Fenstad