Mye har skjedd i vinter. Her kommer en kort oppsummering.
Vandrerne samler rundt 5-10 speidere på patruljemøtene sine, mens småspeiderne samler rundt 10-14 speidere. Mye av fokuset for Vandrere og Stifinnere denne våren har vært landsleiren til sommeren. I tillegg har vi hatt flere møter sammen med Morvik KFUK-KFUM-speidere. De skal vi ha felles leirområde med på landsleiren.

Globalløp 22. februar hadde vi også i år i Rollandsparken. I år inviterte vi også med oss Morvik. Vi rigget oss til med bål i bålpannene, varmt å drikke, heiagjeng. Det var stor variasjon i utholdenheten. Runden er på ca 400 m rundt andedammen. Føre var heller begredelig men humøret ble ikke dårlig av den grunn. Noen løp noen få runder mens andre klarte 14 runder i løpet halvtimen. Etter løpet hadde vi premie til fleste runder, mest kreative deltakelse, flest sponsorer og startnummer. Totalt fikk vi samlet inn over kr 13000.

Vinterturen 18. - 20. mars gikk også i år til Wallemtunet. 14 speidere og tre ledere tok turen til Kvamskogen. Her var det mye vinter og snø, med flott vær og hyggelig temperatur. For flere av speiderne var det en ganske ny aktivitet å gå på langrennsski. Det ble mye knall og fall, men ingen som gav opp av den grunn. Det ble tid til aking i klynge, grilling og leirbål. 100 meter bål prøvde vi oss også på. Oppgaven gikk ut på at patruljene skulle tenne opp et bål, får så å kunne flytte på dette i flere omganger uten at å måtte tenne opp på nytt.

I “Frivillighetens år 2022” markerte vi “vår dag” søndag 24. april sammen med KFUK-KFUM-speideren fra Eidsvåg og korene i Åsane kirke. Først deltok vi i gudstjenesten; korene sang og gamle og aktive speiderne hadde løftefornyelse. Etter gudstjenesten hadde vi, med god hjelp av foreldre, mange aktiviteter for barna utenfor kirken. Det var “kaste på boks”, pil og bue, livlinekast, fiskedam, pionering, stjerneløp og svampekast med mere. Premier kunne vi vinne mange av. 12-åringene fikk lære om St. Georg og teste ut den nye kunnskapen i en postløype. I Torgstuen fikk vi servert kaker og på utsiden ble det grillet pølser.