Her kommer et lite innblikk i hva småspeideren har gjort vinter og vår 2023. Det har vært mye forskjellige vær, men det har ikke ødelagt for aktivitetene våres. Trenger vi tak over hode, setter vi opp en tarp så vi kan holde oss tørre. Kaldt kan det også være, da er det bare å kle seg riktig.

De første møtene i vinter fikk vi øvd oss på å lage bål, lage mat på bål og lage egen fakkel og tenne denne på bål. En lørdag hadde vi ski- og akedag. På grunn av været ble det ikke så mange som deltok.

Men aller først hadde vi om førstehjelp og hvordan lage en båre av to sokker og en presenning.

 

Quesadilla på bål etter å ha gått en tur i skogen. Her prøver vi oss på et jegerbål. I mangel på steiner, gjorde tre metallbokser nytten som stativ til stekepannen.

Pizza på primus er alltid godt, men ventetiden kan være litt lang. Godt vi hadde fått satt opp tarpen, for ellers hadde det blitt mye snø på maten.

Det kom mye snø mens vi stekte oss pizza

Hvodan lager du deg en fakkel. Jo, først tar du en pinne, surrer hyssing rundt tuppen av pinnen, dupper den i lampeolje og til slutt, tenner du den på.

I Globalaksjonen samlet vi, sammen med speiderne fra Morvik, inn penger til barn og unge i andre land. Årets penger gikk til Tanzania og Palistinia. Speiderene skaffet seg sponsorer og løp så mange runder rundt "andedammen" i Rollandsparken de gadd/orket  i løpet av 30 minutter. Vi samlet inn kr 12491!

Premie til beste kreative innslag, flest runder (17), flest sponsorer og trekning på startnummer.

Litt knuter og vinkelsurring har vi også lært oss. Denne kan vi bruk til å bygge en solid gapahuk.