Vi gledet oss veldig til igjen å kunne gjennomføre den årlige overnattingsturen før vi avslutter for sommeren. I fjor ble den avlyst på grunn av Corona. 

For å få stor nok plass mellom sengeplassene, trengte vi større telt og bedre plass til disse. Derfor gikk turen til Håøy i Alver kommune i stedet for til Åreina der vi har brukt å være.

Vann ble kjørt inn med båt før speidergruppen på  fire småspeidere,  fem vandrere, tre ledere og tre foreldre gikk den korte turen til leirplassen. Her var det stor, flat gressplen, utedo, benk, tilrettelagt bålplass og badeplass rett ut i bukten ved Litlebergen. Det var meldt litt nedbør denne helgen, så vi var litt spente på hvor mye det kom til å bli av det.

Det ble god plass i teltet til småspeiderne. To jenter og to gutter i hvert sitt telt som tar 6-10 personer gir rikelig avstand mellom plassen  og til å rote på. To av foreldrene gikk hjem, mens speiderne badet i sjøen. En siste vandrer kom også litt forsinket til leirplassen. Hun nølte ikke det grann med å gå ut i det avkjølende vannet for å bade sammen med resten.

Vandrerne fikk i oppgave lage enkel mat på primus. Denne gangen ble det pannekaker.  Det tok langt over en time å steke opp røre til 40 pannekaker. Alt ble spist opp.

Vandrerne gikk et sporløp opp til Håøytoppen og løste oppgaver underveis. Det er ikke lenge til VM og dette var et ledd i forberedelsen til denne. Småspeiderne fikk i oppgave å finne blader fra forskjellige tresorter. De gikk aktivt til verks og løp og lette på kryss og tvers. Det var vanskelig å se forskjell på  ask og rogn, og gran og einer. Det ble også tid til å balansere på slakk line, slengdisse, spille volleyball, mafia, farge håret til lederen og leke kappe land (https://kmspeider.no/aktiviteter/kappe-land-article4557-871.html)

Middagen ble laget på bål. Alle tok med mat etter eget ønske. På menye stod:

  • Pølse i brød
  • Innbakt pizza
  • Laks i folie
  • Pasta med ostesaus.

Brannvesenet kom på besøk mens vi spiste. De var på farten med brannbåten og stakk innom for å sjekke bålplassen. Alt var i den skjønneste orden. De hadde god erfaring med speidere.

En ny runde med bading på kvelden varte så lenge at vi ikke rakk å ha leirbål før vi skulle legge oss.

På søndag skulle de eldste vekkes av leder for å ta morgenbad, men hun forsov seg. Så noe morgenbad ble det ikke noe av. Vi spiste frokost, pakket ned leiren og trasket tilbake til bilene.

Store og små var fornøyde med turen. Regnet som det var meldt skulle kunne komme så vi ingenting til.

Forfattet av Johannes