Speiderne i alle land engasjerer seg for en mer rettferdig verden.  I Norge skjer dette arbeidet gjennom KM-Global. Dette er KFUK-KFUM-speidernes og Norges KFUK-KFUMs internasjonale hjelpearbeid i 13 land og er med på å hjelpe 25 000 barn til en bedre fremtid (https://kfuk-kfum-global.no/metode/globalaksjonen). I år fokuserer Globalaksjonen spesielt på ungdoms rettigheter og medvirkning i Sør-Sudan, Tanzania og Palestina.

Rolland KFUK-KFUM arrangerte tirsdag 19. februar et globalløp for å samle inn penger til globalaksjonen. Løypen var lagt rundt andedammen i Rollandsparken. Tidligere år har vi lånt banen på Åstveit, men i år var arrangementet flyttet «ut i naturen» så vi kunne kose oss med bålpanne og dermed skape litt mer speiderstemning.

Speiderne stilte med egne utfylte sponsorskjema klare til å løpe. Her kunne sponsorene (foreldre og besteforeldre J) betale et beløp per runde speideren løp eller et fast total beløp. Speiderne løp runder på vel 400 meter så mange ganger de hadde lyst til (eller orket) i løpet av 30 minutter. Her varierte det fra de som løp i full galopp til de som ruslet rundt, stoppet og pratet litt før de fortsatte. Totalt 15 speidere supplert med et par ivrige foreldre deltok i løpet. Inkludert heiagjeng og en generøs arrangørstab var det mer enn dobbelt så mange til stede. Før «startskuddet» var det felles oppvarming for deltakere og publikum med hopp og sprett og sang rundt bålpannen.

Rekorden ble på totalt 13 runder (Henrik, Mikkel og Johannes deler denne). Høyest innsamlete beløp for en speider var kr 4092,- og til sammen fikk vi inn kr 14.382,-. Det er i tillegg varslet om flere innbetalinger J

Når alle var vel i mål var det saft og vafler rundt bålpannen. Premie til Even Veen Torkildsen for høyest innsamlet beløp (og 12 runder!) samt ekstrapremier trukket på startnummer. Arrangementet gikk knirkefritt, alle var fornøyde, både deltagere, arrangørstab og en stor heiagjeng med foreldre og søsken.

Tekst Anne Marie Fenstad